آخرین عناوین

پنجشنبه 3 ارديبهشت 1394-11:45 کد خبر:6106

معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران خبر داد:

طرح ضربتی جمع آوری قلیان از هفته دوم اردیبهشت‌ماه در مازندران

معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: برابر ماده 13 قانون جامع مبارزه با دخانیات، اماکن عمومی حق توزیع قلیان را ندارند و بر این اساس فروش، عرضه و توزیع قلیان در سفره‌خانه‌ها و قهوه‌خانه‌ها ممنوع است.


به گزارش خزرخبر وبه نقل از بلاغ ، یکی از موضوعات چالش‌برانگیز و قابل تأمل فعلی بازار، رونق دوباره قلیان در سفره‌خانه‌های مازندران و سیاست‌های بازدارنده کج‌دارمریض و یک‌بام‌ودوهوا از سوی دستگاه‌های مسئول است.

مسئولان اتاق اصناف، اتحادیه‌ها و اماکن نیروی انتظامی متصدی و مرجع اصلی ساماندهی قهوه‌خانه و سفره‌خانه‌هایی که قلیان عرضه می‌کنند را اداره بهداشت خواندند و فعالیت‌های نظارتی خود را منوط به سیاست‌های اجرایی بهداشت عنوان کردند.

بر آن شدیم برای پیگیری این موضوع، ماجرا را از معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران جویا شویم، دکتر نادر آهنگر درباره رواج دوباره قلیان‌سراها و سیاست‌های این سازمان برای ممانعت از عرضه قلیان، اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون با برگزاری دو همایش تخصصی در شهرهای بابل و چالوس، سعی در ایجاد وحدت رویه، برای اجرای سیاست‌های همسو و یکنواخت در راستای جمع آوری قلیان در استان داریم.

وی در ادامه ضمن اعلام ممنوعیت عرضه قلیان، افزود: برابر ماده 13 قانون جامع مبارزه با دخانیات، اماکن عمومی حق توزیع قلیان را ندارند و بر این اساس فروش، عرضه و توزیع قلیان در قهوه‌خانه‌ها و سفره‌خانه‌ها ممنوع است.

معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اعلام اینکه قانون جامع مبارزه با دخانیات، تمامی دستگاه‌ها و نهادهای کشور را موظف به جلوگیری از توزیع، قاچاق و عرضه دخانیات کرده است، تصریح کرد: از آنجا که در بحث دخانیات، هم از بعد سلامت و اجتماعی و هم از بعد اقتصادی و به‌ویژه قاچاق حائز اهمیت است، لذا باید سایر نهادها، اتاق اصناف، صنعت و معدن، اتحادیه‌های صنفی و نیروی انتظامی تمام‌قد ما را در کنترل و مبارزه آن یاری کنند.

این مسئول ضمن اعلام طرح جمع‌آوری قلیان از هفته دوم اردیبهشت در سطح استان، خاطرنشان کرد: کارگروه تخصصی مبارزه با قلیان تشکیل و با راه‌اندازی اکیپ‌های مشترک بهداشت، گردشگری، اماکن و اتاق اصناف اقدام جدی و سراسری برای برخورد با قلیان در استان آغاز می‌شود.

آهنگر با تأکید بر اثرات زیان‌بار قلیان، به‌ویژه در جوانان، گفت: در سال گذشته نزدیک به 4 هزار پزشک متخصص در نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور، ضمن اشاره به مواد شیمیایی و سرطان‌زا بودن تنباکوهای میوه‌ای، درخواست ممنوعیت استعمال آن را در اماکن عمومی خواستار شدند؛ که این موضوع پس از تصویب در دیوان عدالت اداری منجر به صدور حکم ممنوعیت عرضه قلیان در اماکن عمومی به‌ویژه قلیان‌سراها شد.

وی در پایان از مردم شریف مازندران خواست تا در صورت مشاهده عرضه قلیان در سفره‌خانه‌های سطح استان، مراتب را با شماره تلفن 1490 اطلاع دهند تا در اسرع وقت اقدامات لازم انجام پذیرد.

نام فرستنده :
ایمیل گیرنده :