سه شنبه 2 مرداد 1397-11:13 کد خبر:62091
خبرگزاری تسنیم گزارش می دهد:
بسیاری از نانواییهای مازندران در آستانه تعطیلی قرار دارند
بسیاری از نانوایان استان با اشاره به کیفیت پایین آرد و کاهش خرید نان مردم از واحدهای آنان، معتقدند: بسیاری از نانواییهای استان در آستانه تعطیلی قرار دارند.
خزرتیترخبر: نان، بخش عمده ای از انرژی، پروتئین، مواد معدنی از جمله آهن و کلسیم و برخی از ویتامینها همچون تیامین یک و نیاسین دو مورد نیاز روزانه ما را تأمین میکند که نسبت به قیمت و وزن در مقایسه با سایر مواد غذایی همچون گوشت و شیر بیشترین ارزش غذایی را داراست.
با دانستن این اهمیت و اینکه مازندران سالانه بیش از 150 هزار تن گندم تولید میکند میتوانیم بهتر به جایگاه نان و آرد تولیدی مازندران در تغذیه مردم پی برد.
گندم و آرد تولید مازندران از لحاظ مواد مغذی، از غنی ترین گندمها و آردهای کشور محسوب میشود تا جایی که به عنوان غنی کننده آرد تولیدی برخی مناطق کشور نیز استفاده میشود.
رفع مشکل کیفی نبودن نان در مازندران با اجرای طرح نظام درجه بندی نانواییها پس از مدتی در استان آغاز شد و نانواییها براساس آیتمهای وضعیت بهداشتی، بکارگیری ماشین آلات استاندارد، تجهیزات، مساحت، امکانات نگهداری آرد، مهارت کارکنان در پخت نان و میزان رضایتمندی مشتریان مورد ارزیابی قرار گرفتند.
کیفیت همواره یکی از شعارهای تبلیغاتی مسئولان متولی امر و صاحبان این نانواییها بود که نانهای پخت شده با این ماشین آلات نیز کیفیت لازم را ندارند و مردم با وجود اعتماد به این نانواییها گرایش به نانواییها با پخت سنتی دارند.
تذکرات و گوشزدهای مداوم استاندار مازندران و تلاش شرکت غله منطقه دو کشور مبنی بر کیفی کردن نان در مازندران در سالهای اخیر باعث شد تا طرح نظام جامع درجه بندی نانواییها اجرا شود و نانواییها براساس آیتمهای مشخص شده از سوی پژوهشکده غلات کشور و شرکت مادر بازرگانی دولتی مورد ارزیابی قرار بگیرند.
به سراغ تعدادی از نانوایان مرکز استان رفتیم تا مشکلات آنان و دغدغههایشان را در این حوزه جویا شویم.
کیفیت پایین آرد
نانوای ساروی منطقه بلوار کشاورز گفت: متاسفانه کیفیت آرد اصلا خوب نیست و اگر ما افزودنی استفاده نکنیم نمیتوان نان پخت.
وی افزود: در گذشته قیمت نان500 تومان، بهای گاز 40 هزار تومان بود اما اکنون 400 هزار تومان بهای گاز را پرداخت میکنیم اما قیمت نان هنوز 500 تومان است،بنده خودم از نان راضی نیستم چون تا به منزل برسم نان خشک و بیات میشود که اگر به همین منوال باشد نانوایی را میبندم نه تنها بنده بلکه تمام نانواییهای دولتی گله دارند.
نانوای دیگر ساروی که خود از بازرسان اتحادیه نانوایان مرکز استان بوده نیز با گلهمندی از وضعیت کیفیت آرد بیان کرد: متاسفانه کیفیت آرد بسیار پایین است و مشتریان نیز از کیفیت نان شاکی هستند متاسفانه تعداد نانواییهای آزادپز نیز زیاد شد که نانواییهای دولتی را با مشکل مواجه کرد.
نانوای دیگر نیز گفت: متاسفانه روند صدور مجوز بدون نظارت است و طبق نظر اتحادیه نانوایان با توجه به جمعیت حدود 200 نانوایی بیش از حد مجاز در مرکز استان فعال است.
وی ادامه داد: طبق نشستهای اتحادیه خبازان با استاندار اقداماتی جهت افزایش کیفیت آرد و نان، توقف صدور مجوز فعالیت نانوایی و تعیین قیمت نان در دست بررسی است.
اگر چه مسئولان استان همواره از تصمیمات مختلف جهت بالا رفتن کیفیت نان در سطح استان سخن گفته اند اما عملا نه تنها این امر محقق نشده بلکه موارد و مشکلات عدیده تری از این منظر هم اکنون گریبانگیر مردم مازندران شده است.
از طرفی کیفیت نان و میزان ماندگاری آن همواره مورد توجه شهروندان بوده که با توجه به عدم پخت نامناسب آن انتقادات فراوانی نسبت به سطح نازل کیفی نان در شهرهای مازندران وجود دارد.
در این میان مشکل حادتری که عوارض فراوانی برای مصرف کنندگان نان در مازندران برای سالهای آینده ایجاد میکند استفاده از آرد سفید و فاقد سبوس به میزان استاندارد است که متاسفانه علیرغم قولهای مسئولان در جهت رفع این مشکل همچنان شاهد پخت نان در نانواییهای مازندران با آرد سفید هستیم.
حال با توجه به شرایط موجود مسئولان امر پاسخ دهند به چه دلیلی کیفیت نان در این مدت به تناسب قیمت آن ارتقا پیدا نکرده است؟ چه اهرمهایی را برای نظارت بیشتر در قبال ارائه نان با کیفیت خوب به مردم در نظر گرفته و بطور خاص مشخص کنند از چه تاریخی دیگر مردم مازندران دغدغه نان بی کیفیت را نخواهند داشت؟