يکشنبه 14 خرداد 1396-10:48 کد خبر:43420
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران خبر داد:
کمیتههای تخصصی شناسایی بیماری تب کریمه کنگو در استان مازندران فعال شد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: کمیتههای تخصصی شناسایی بیماری تب کریمه کنگو در استان مازندران فعال شد.
به گزارش خزرخبر و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، قاسم جان بابایی از تشکیل جلسه اضطراری با مدیرکل دامپزشکی مازندران و بررسی و تصمیم برای مهار بیماری تب کریمه کنگو در مازندران خبر داد.
وی افزود: دامپزشکی که وظیفه نظارت بر سلامت دام و جلوگیری از انجام ذبح غیر بهداشتی را به عهده دارد مسئول است و دانشگاه علوم پزشکی به عنوان متولی اصلی سلامت مسئول است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران بیان کرد: با عنایت به یک مورد بیمار مشکوک که در بیمارستان امام خمینی (ره) ساری بستری بوده، مقرر شد تیمهای مشترک تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی مازندران و اداره کل دامپزشکی استان تشکیل شود و ماموریت دارند تا جهت اطلاع رسانی و آموزش مردم به مناطق غرب استان اعزام شوند.
جان بابایی گفت: از فرمانداران، بخشداران و دهیاران در خواست میکنیم تا جهت اطلاعرسانی و در اختیار گذاشتن امکانات آموزشی به تیمهای اعزامی، زمینه لازم را جهت آموزش به جمعیت هدف و دامداران فراهم کنند.
وی با بیان اینکه مقرر شد تا اطلاع ثانوی نقل و انتقال دام در سطح استان بدون اخذ مجوز از دامپزشکی ممنوع باشد، افزود: از نیروهای انتظامی تقاضا داریم تا نسبت به این موضوع حساس بوده و اکیداً جلوگیری کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: در این جلسه مقرر شد شورای سلامت در مرکز استان و سایر شهرستانها با برنامهریزی لازم اقدامات پیشگیرانه را جهت مهار تب کریمه کنگو به وسیله نیروهای واحدهای بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران و دامپزشکی استان در حال انجام است.
جان بابایی با اشاره به تلاش برای کنترل این بیماری در غرب استان، گفت: 10 اکیپ دو نفره برای هریک از شهرستانهای نوشهر، چالوس و کلاردشت به منظور کمک به انجام عملیات سمپاشی دامها توسط فرمانداری در اختیار دامپزشکی قرار میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از شرایط انتقال آن از طریق تماس با گوشتی بوده که به طور غیربهداشتی ذبح شده و در این شرایط دست زدن به دام آلوده ناقل بیماری است،لذا مقرر شد از انجام کشتار محلی دام خود داری شود و کشتارها در کشتارگاه های مجاز انجام شود.
جان بابایی به روشهای ابتلا به این بیماری اشاره کرد و گفت: گزش کنه یا له کردن آن با دست بدون پوشش، تماس مستقیم با خون، ترشحات و مواد دفعی دامهای آلوده، تماس مستقیم با گوشت حیوانات و دامهای آلوده و تماس مستقیم با خون و ترشحات بیمار از عوامل مبتلا شدن به این بیماری هستند.
وی شروع ناگهانی با تب بیشتر از 38 درجه، سردرد شدید، درد عضلانی، سردرد شدید، تب، لرز، درد عضلانی پاها، گیجی، درد و سفتی گردن، درد چشم ، حالت تهوع و استفراغ ، خونریزی بینی و لثه و دستگاه گوارش، خونریزی زیرجلد پوست و وجود خون در مدفوع و ادرار را از علائم مهم در بیماران عنوان کرد.
جان بابایی افزود: مردم از خرید گوشتهای بازرسی نشده بدون مهر دامپزشکی و غیر از محلهای تحت نظارت دامپزشکی خودداری کنند.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه دام بیمار بدون علامت است، گفت گوشت تازه خریداری شده باید حداقل 24 ساعت در یخچال نگهداری شود و از خوردن گوشت، جگر، دل و قلوه خام و نیم پخته پرهیز شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران خطاب به دامداران بیان کرد:از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام خودداری و منازل و اصطبلها را جهت کاهش کنهها سمپاشی و جایگاه دام را از محل زندگی خود جدا کنند.
وی از کارگران کشتارگاهها خواست تا احتیاط لازم را جهت جلوگیری از تماس بدن با گوشت، ترشحات و خون دامها از طریق حفاظت شخصی داشته و از فعالیت بدون پوششهای محافظ بهداشتی در محلهای کشتار پرهیز کنند.