شنبه 17 خرداد 1393-22:38 کد خبر:278
طرحی نمایشی برای دریا؟!!؟؟
یک بام و دو هوای سیاست گذاری های استانداری مازندران در خصوص طرح سالم سازی دریا/متخلف اصلی کیست؟
تخلف نبود امکانات به دلیل عدم تخصیص بودجه و رها کردن غواص و غریق نجات، به دلیل عدم پرداخت حقوق را چه کسی باید پاسخگو باشد؟
به گزارش خزرخبر به نقل از بلاغ، تا روزهای آینده طرح ملی امداد و نجات تابستانی از سوی دستگاههای مسئول اعم از پلیس، پلیس راهور، هلال احمر، اورژانس و... آغاز میشود اما آنگونه که به نظر میرسد باز هم نوار ناکامیها در سواحل شمالی کشور ادامه خواهد داشت، چرا که در آستانه آغاز طرح بزرگ تابستانه هنوز بحث امداد و نجات در این نوار ساحلی بدون متولی باقی مانده است.
باید بپذیریم که طرح سالم سازی دریا در سواحل شمالی استانهای مازندران، گیلان و گلستان، در حال حاضر در یک محدوده چند متری بدون هیچ گونه جذابیت و قابلیت ویژهای محصور شده و همه امکانات آن تنها به نصب چند جایگاه دوش آب معیوب و تعدادی سرویس بهداشتی بدون امکانات محدود شده است.
نبود امکانات رفاهی، تفریحی و بهداشتی نظیر دوش مناسب و سرویس بهداشتی سبب شده تا مسافران سواحل شمالی تمایزی میان محدودههای سالم سازی شده دریا با غیر حفاظت شده و خطرناک آن قائل نشوند و این عدم امکانات در حالی است که بیش از ۷۰۰ کیلومتر از نوار ساحلی دریای مازندران، در حاشیه استانهای شمالی کشور قرار دارد، از اینرو به اعتقاد جمعی از مسئولان و کارشناسان، باید طرحی جامع و اصولی برای بهرهمندی از این جاذبه طبیعی برای گردشگران و مسافران تابستانی ارائه شود.
گفتنی است با توجه به اینکه سه استان شمالی و خصوصاً مازندران میزان اعتبارشان در سطح استانی است، اما با این وجود و بنابر انتظار باید خدماتی در سطح ملی به گردشگران ارائه دهند که این نیاز به اعتبارات ملی دارد.
سال گذشته عدم پرداخت به موقع حقوق ناجیان غریق باعث شد که بسیاری از این افراد در میانه راه، از حضور در این طرح انصراف دهند و این در حالی است که بنا بر آمارهای منتشر شده از سوی سازمان پزشکی قانونی در شش ماهه نخست سال گذشته 799 نفر جان خود را از دست دادند و این در حالی بود که 219 نفر تنها در استان مازندران غرق شده و در میزان غرق شدگان شاهد افزایش حدوداً 14 درصدی بودهایم.
حالا با نزدیک شدن به آغاز طرح تابستانی، تب برگزاری جلسات هماهنگی بالا گرفته و هر مسئولی با رئیس سازمان دیگری، برای بهبود اجرای این طرح جلسه میگذارد، اما در این میان اقبال مردم به نوار ساحلی کشور و احتمال وقوع پدیدهای به نام غرق شدگی مغفول مانده چرا که اجرای طرح امداد دریا در حد مکاتبه آن هم با امضای قائم مقام یکی از معاونتهای وزارت کشور باقیمانده است و شاید وجود سازمانی برای برقراری هماهنگیهای بیشتر لازم باشد، سازمانی که دارای چارت کاری، بودجه و از همه مهمتر قدرت بازدارندگی باشد.
این مغفول ماندن طرح دریا، در حالی رخ میدهد که بر اساس بند «ب» تبصره سه ماده 187 برنامه پنجم توسعه، دولت موظف است نسبت به تشکیل سازمان توسعه و عمران سواحل و دریا به منظور اجرای طرحهای بهینه سازی و شنا زیر نظر وزارت کشور اقدام کنند و این سازمان متولی اصلی ساماندهی سواحل و طرحهای شنا است.
با اینکه مقرر شده بود در سال اول اجرای برنامه پنجم توسعه این سازمان تشکیل و اساسنامه آن به تصویب هیئت وزیران برسد، اما به نظر میرسد تشکیل این سازمان نیز جزو آن دسته از مسائلی است که مغفول مانده است و تشکیل آن به زمان دیگری ارجاع داده شده است.
با این حال بحث سلیقهای عمل کردن طرح دریا نیز یکی دیگر از مباحث مورد توجه است به گونهای که در بحث امداد و نجات دریا و سواحل که دو مقوله جدا از هم هستند، فقط سواحل شمالی در نظر گرفته شدهاند و اقبال مردم به دریاچههای پشت سد، مصنوعی و رودخانهها مغفول مانده است و این در حالیست که بر اساس آمار سازمان پزشکی قانونی در شش ماهه نخست سال قبل 82 نفر در دریاچههای مصنوعی و پشت سد جان خود را از دست دادهاند که به نظر میرسد باید در این راستا چارهای اندیشیده شود.
با اینکه یونسی، معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران اعلام کرده که در برخورد با تخلف مجریان طرح دریا با کسی تعارف نداریم و گفته است که با تخلف مجریان طرح برخورد قانونی میشود، اما جای سوال است که تخلف اصلی بر گردن کیست؟ تخلف نبود امکانات به دلیل عدم تخصیص بودجه و رها کردن غواص و غریق نجات، به دلیل عدم پرداخت حقوق را چه کسی باید پاسخگو باشد؟